AI4CRI logo

FAQ's voor AI4Cri

AI4Cri is een AI-tool die crisisteams helpt bij snelle en empathische crisiscommunicatie. De tool genereert automatisch kernboodschappen, updates, Q&A's en strategieën op basis van input over het incident.
AI4Cri is ontwikkeld voor professionals in crisiscommunicatie en -management binnen veiligheidsregio's, gemeenten, netbeheerders, ministeries, zorginstellingen en grote bedrijven.
Gebruikers geven input over de situatie (bijv. locatie, type incident, betrokken partijen). AI4Cri genereert op basis daarvan direct toepasbare output zoals statements, updates en adviezen, afgestemd op GRIP-structuur en crisisteams.
– Communicatie in minuten in plaats van uren
– Minder druk op piket- of crisisdiensten
– Altijd menselijke regie, AI ondersteunt
– Transparant, ethisch en juridisch compliant
– Werkt met meerdere modellen: OpenAI, Claude, Mistral en Gemini
Ja. AI4Cri is getoetst aan de AI Act en valt niet onder hoog-risico AI. Er is altijd menselijke tussenkomst en gebruik is transparant. De eindgebruiker blijft verantwoordelijk. (Zie: link naar compliance-pagina)
AI4Cri is géén generieke chatbot. Het is speciaal gebouwd voor crisissituaties, werkt met ingebouwde prompt-engineering, houdt rekening met GRIP, protocollen en publieke partners, en is gericht op samenwerking in crisisteams.
Ja. AI4Cri is ontworpen voor live inzet tijdens crises én voor trainingen. De tool is getest bij o.a. Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, Liander, Amsterdam en Rotterdam.
AI4Cri biedt toegang tot meerdere topmodellen: OpenAI (GPT), Mistral (EU-hosted), Claude (Anthropic) en sinds kort ook Google Gemini 2.5.
Ja. Ingevoerde data wordt niet hergebruikt of getraind door externe modellen. Organisaties kunnen zelf kiezen voor EU-gehoste modellen voor maximale dataveiligheid.
Neem contact op via ons contactformulier voor een demo of proefaccount. We bieden ook trainingen aan voor crisisteams die met AI4Cri willen leren werken.

Ontdek meer over AI4Cri

Lees onze artikelen over het gebruik van AI in crisiscommunicatie, praktijkvoorbeelden en meer.

Bekijk onze blog

Reageer sneller en beter op crisissituaties.